Vučić nije, ali Dodik jest, prisustvovao otvaranju Evropskih igara zbog Kosova

Vijesti 22. jun 201911:08 > 15:49
N1

Predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je da nije prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara u Minsku "zbog učešća samoproglašenog Kosova".

Vučić je rekao novinarima u Minsku da je bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku bilo teško što on nije prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara, ali da je morao da postupi kao predsjednik Srbije.

“Ljudi su vodili o nama računa na svaki način. Žao mi je ako sam razočarao bjeloruskog domaćina, ali nisam imao izbora”, rekao je Vučić i dodao da je Lukašenko bio toliko fer i da je vodio računa da “nema nikakvog Kosova gdje god inspekcija Olimpijskog komiteta nije prošla”.

On je dodao da bjeloruski domaćini nisu dali predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju da uđe u glavnu ložu.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je prisustvovao otvaranju Evropskih sportskih igara u Minsku, sinoć je demonstrativno, nakratko napustio svečanu ložu u trenutku kada je ispred nje defilovala ekipa sportista Kosova. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVOna ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad