Ujedinili se socijalisti Srbije i bh. entiteta Republika Srpska

Vijesti 22. jun 201918:54 > 18:57
Srna

Glavni odbor Socijalističke partije bh. entiteta Republika Srpska (SPRS) danas je donio odluku da se programski i organizaciono ujedini sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS). Lider socijalista u RS-u Petar Đokić rekao je novinarima u Banjaluci, gdje je danas svečanim prijemom obilježeno 25 godina postojanja SPRS-a, da će ujedinjenjem njegove partije i SPS-a doći do dodatnog povezivanja Republike Srpske i Srbije.

“Odluka o ujedinjenju u programu i organizaciono treba još više da pojača našu povezanost Republike Srpske i Srbije. Mi smo svjesni da živimo u formalnom svijetu u dvije države i tu ćemo činjenicu poštovati“, istakao je Đokić.

Zamenik predsjednika SPS-a Predrag Marković naveo je da ove dvije partije „zajednički rade za srpstvo, Republiku Srpsku i Srbiju“.

“Uskoro ćemo organizovati zajedničke sjednice predstavništva i glavnih odbora, gdje ćemo dalje razraditi detalje kako da postanemo jedina partija u narodu, koja prelazi Drinu“, kazao je Marković.

Svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici Demosa, Ujedinjene Srpske, SNSD-a, kao i predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVOna ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad