Stabilizovao se saobraćaj kod tunela Vranduk

Vijesti 23. jun 201919:32 > 19:32
N1

Saobraćaj kroz tunel Vranduk se stabilizovao. Putnici trenutno čekaju od pola sata do 40 minuta. Situacija je mnogo bolja nego prethodnih dana, javila je reporterka N1.

Dobra vijest za sve putnike je kako je i drugi alternativni pravac kroz Tetovo prohodan što znači da se sada saobraćaj odvija na sve tri dionice.

Posljednjih dana kod tunela Vranduk, sa obje strane, bilo je zadržavanje i po nekoliko sati.

U razgovoru za N1 mnogi vozači su kazali kako im smetaju višesatna zadržavanja, a posebno je teško bilo onima koji ovda prolaze svaki dan. Ipak, trenutan situacija više nije kritična.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je kritikovao Javno preduzeće “Ceste Federacije BiH” što je “bez osjećaja za potrebe građana, bolesnih osoba, privrednika, učenika i studenata” donijelo odluku kojom je “praktično prekinuta jedna od najvažnijih žila kucavica za promet ljudima i robama u BiH”.

Zvizdić je kazao da građani ne smiju ispaštati zbog lošeg planiranja rekonstrukcije tunela, pozivajući da se pronađe alternativni pravac prije početka rekonstrukcije tunela “Crnaja”.

Istakao je kako je “poslije višemjesečnog saobraćajnog haosa koji je izazvan nestručno organiziranom rekonstrukcijom tunela Vranduk i mostova Bosna IV i Bosna V, bez uređenih alternativnih pravaca, iz Javnog preduzeća ‘Ceste Federacije BiH’ najavili su obnovu tunela Crnaja koji se nalazi na frekventnoj dionici M-17 koja vodi prema jugu BiH i moru”.

Predsjedavajući VM BiH je dodao kako “građani ne smiju ispaštati zbog lošeg planiranja rekonstrukcije tunela”, pozivajući da se pronađe alternativni pravac prije početka rekonstrukcije tunela Crnaja.

Podsjećamo, kroz tunel Vranduk dnevno prođe 8.000 vozila što ga, zajedno sa tunelom Crnaja, čini najopterećenijim putnim pravcem u Bosni i Hercegovini.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad