Hamdija Abdić za N1: Jedino zajedno možemo nešto napraviti

Vijesti 24. jun 201907:35 > 07:40
N1

Hamdija Abdić, poslanik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je danas za N1 da ne podržava ocjenu da je država kriva za migrantsku krizu naglasivši da svi trebaju dati svoj doprinos u rješavanju ove situacije.

Abdić je u razgovoru s Hanom Sokolović kazao da nikog ne amnestira od odgovornosti,

”Država je kriva, mi često kažemo, ali ne podržavam način takve komunikacije. Država je nešto posebno što treba njegovati. Naravno, ne amnestiram vlast u Unsko-sanskom kantonu i Bihaću. Našli smo se u poziciji u kojoj nema odgovornosti, svi prebacuju na druge”, ispričao je Abdić za N1.

Dodao je da dio krivice nosi i stranka čiji je član – SDA.

”Apsolutno, ne amnestiram nikoga, smatram da svi oni koji obnašaju bilo kakvu dužnost da su odgovorni, i opozicija i vlast. Kad vam se jedan malo kotačić zakoči, imamo problem. Smatram da svi trebamo dati svoj doprinos bez obzira na to ko je u vlasti. Čak i sebe smatram jednim od odgovornih i pokušavam da dam koliko mogu. Moj je cilj da ujedinim ljude jer jedino zajedno možemo nešto napraviti”, ocijenio je gost N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad