Miralem Kapetanović, Strain Posavljak i Indira Kučuk-Sorguč u Novom danu

Vijesti 24. jun 201914:21 > 18:16
N1

NATO put BiH kamen spoticanja u formiranju i funkcionisanju državne vlasti u BIH. Šta znači izjava Bakira Izetbegovića da "nema članstva u NATO-u bez novih odluka Predsjedništva, eventualno referenduma u BiH"? Je li referendum izgledna opcija, može li se poništiti odluka Predsjedništva iz 2005. o NATO-u? Za Novi dan govori Miralem Kapetanović, sigurnosni stručnjak koji je svoj radni vijek proveo u obavještajno-sigurnosnom sektoru BiH.

Komunalni nered u Mostaru. Hoće li ministrica turizma FBiH ispuniti obećanje i zatvoriti JP Deponija u Mostaru ako se dokaže da je tamo odlagan animalni otpad? Mreža Naše društvo odlučila je provjeriti koliko vrijedi riječ ministrice – za Novi dan govori novinar, politolog, aktivista Husein Oručević.

Univerzitet u Banjaluci iz godine u godinu upisuje sve manje studenata. Šta bi moglo umanjiti negativni trend i kako prilagoditi studijske programe potrebama tržišta razgovaramo sa prorektorom sa studentsku nastavku Univerziteta u Banjaluci. Profesor Strain Posavljak gost je Novog dana.

Koliko će potrajati najezda komaraca, šta pogoduje njihovoj pojavi, kako se boriti i zaštiti od rojeva ovih insekata za Novi dan će pojasniti dr. Ljiljana Salata, infektolog.

One su Sarajevo odabrale, one su Sarajevo živjele i Sarajevo je živjelo u njima. Sarajke, žene koje su svojom nezavisnošću i napretkom obojile i oslikale evolucijsku prošlost stanovništva Sarajeva od genetike do kulture, tema su o kojoj govorimo sa Indirom Kučuk Sorguč, autoricom izložbe “Sarajke na platnima bh. slikara”.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 7 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad