Džaferović – Posa: Mađarska podržava put BiH ka NATO-u i EU

Vijesti 24. jun 201916:30 > 16:31
Predsjednistvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u Sarajevu ambasadora Mađarske Krisztiana Posu.

Tokom razgovora istaknuti su dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Mađarske, uz konstataciju da postoji značajan prostor za njihovo unapređenje, naročito na ekonomskom planu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, sagovornici su se saglasili da je za razvoj ekonomije potrebna politička stabilnost, te da će približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i NATO-u donijeti bolji ambijent za investiranje.

U tom kontekstu je istaknuta podrška koju Mađarska pruža Bosni i Hercegovini u procesu integracije u Evropsku uniju i NATO.

S obzirom na to da je Ambasada Mađarske kontakt-ambasada NATO-a za Bosnu i Hercegovinu, značajan dio razgovora je bio posvećen upravo saradnji BiH sa ovim savezom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad