Špirić: Nema ništa opasnije u demokratiji nego kad se upustimo u ovakve igre

Vijesti 24. jun 201918:58 > 19:03
N1

Ja samo upozoravam da nema ništa u demokratiji opasnije nego kad se upustimo u ovakve igre, kazao je Nikola Špirić, dopredsjedavajući Doma naroda PS BiH nakon što nije održana današnja hitna sjednica zbog nedovoljnog kvoruma.

Nakon što se javnosti obratio predsjedavajući Bakir Izetbegović i kazao da je BiH danas postala jedina zemlja članica Vijeća Evrope koja nije imenovala svoju delegaciju za PS Vijeća Evope, reagovao je i Špirić.

“Dobili smo dopis gospodina Sarajlića 20. u kojem traži hitnu sjednicu, da bi danas dobili prilog pod istim datumom i brojem protokola sa istim brojem potpisa. Ono od 20. smo dobili potpisano pod 24. I jedno i drugo je kršenje Poslovnika. Ja samo upozoravam da nema ništa u demokratiji opasnije nego kad se upustimo u ovakve igre”, kazao je.

Podsjetimo, za danas bila je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova stalnih komisija Doma naroda – Ustavnopravne komisije, Komisije za financije i proračun i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije.

Sjednica je bila zakazana za 17 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad