Narodna skupština Republike Srpske nastavlja zasjedanje

Vijesti 25. jun 201907:07 > 07:09
N1

Danas će u Banjaluci biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji predviđa uspostavljanje rezervnog sastava policije RS.Osim bošnjačkih i hrvatskih predstavnika vlasti u BiH, protiv formiranja ovog sastava policije su i pojedini evropski, kao i američki zvaničnici.

Podsjećamo, MUP RS odustao je od formiranja rezervnog sastava policije. Ministarstvo je povuklo iz Prijedloga zakona članove koji se odnose na rezervni sastav, jer je, kako navode, za njegovu uspostavu potreban veći period, ali i sredstva. No, ipak, Jedinica za podršku MUP-a Republike Srpske promijenit će naziv u “Žandarmerija”.

Ministarstvo je odlučilo reorganizirati svoje interventne snage radi bržeg i učinkovitijeg odgovora na sigurnosne izazove. Na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine RS-a će se danas naći i drugi prijedlozi zakona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad