MUP KS uhapsio muškarca zbog napada na maloljetnika

Vijesti 25. jun 201915:45 > 15:50
Ilustracija

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su muškarca zbog sumnje da je počinio dva krivična djela i to KD nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, u 02,30 sati ujutro, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice A.Š., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje), na štetu mldb. A.V. iz Sarajeva i člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari), na štetu S.A. iz Sarajeva.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a KS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad