Boban pozvao Komšića u posjetu zapadnoj Hercegovini

Vijesti 25. jun 201916:04 > 16:07
N1

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban je u pisanoj izjavi za javnost naveo da je „smiješno bilo gledati zastupnike DF-a kako se znoje od stida, jer moraju glasati za zaključak HDZ-a za blokadu Federalnog parlamenta“.

– Ovim putem pozivam člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da posjeti zapadnu Hercegovinu i da me demantira. Osobno ću kao federalni zastupnik biti njegov domaćin u obilasku cijele zapadne Hercegovine – navodi Boban.

Dodaje da su „svi priželjkivali da će 2006. godine kandidatura Željka Komšića biti korak ka integraciji društva i da to može biti pozitivan iskorak za BiH“.

– Danas je potpuno jasno da taj čovjek nije u stanju to uraditi već sijati daljnje podjele. I dok u kampanji uzima glasove na stalnim sukobima, nakon izbora već drugi put uzastopno ulazi u vlast sa HDZ-om što dovoljno govori o njemu, a ne o SDP-u – navodi se u pisanoj izjavi Ivana Bobana, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad