Dedić: Pojedini zastupnici su više odgovorni prema strankama nego građanima

Vijesti 25. jun 201917:35 > 18:17
N1

Šemsudin Dedić, potpredsjednik SDA, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, ali i još uvijek aktuelni ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u Vladi FBiH u Danu uživo govorio je o prekinutoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Na sjednici, poslanici su između ostalog trebali raspravljati o izdvajanju sredstava za rješavanje migrantskoe krize u Unsko-sanskom kantonu a poslanika Dedića pitali smo imamo li mogućnost da ne žurimo sa rješavanjem ovog problema.

“Migrantska kriza traje više od 2 godine i zasigurno određene odluke i bolja koordinacija je trebala biti uspostavljena između svih nivoa vlasti u našoj zemlji. Podjednako treba da nosimo teret migrantske krize. Sve što se dešavalo na području Kantona uglavnom je bilo prepušteno lokalnim organima vlasti.”

Fedealni parlament je odobrio četiri miliona KM kao podršku USK u borbi sa migrantskom krizom, koliko će taj nova cpomoći i na šta će piti utrošen, odgovorio je Dedić:

“Četiri miliona KM biće namijenjena za poboljšanje sigurnosnog stanja, za opremanje policije na području Kantona, za podršku zdravstva koji brinu o zdravlju kako migranata tako i svih građana USK.”

Kazao je kako građane USK najviše boli nefunkcionisanje institucija u BiH no da je nakon smještanja migranata u Vučjak situacja smirenija jer nema migranata u gradovima.

Govorio je i o blokadi Federalnog parlamenta rekavši da postoje zastupnici koji ne žele da rade:

“Situacija sigurno nije dobra da osam mjeseci nakon izbora pojedine političke stranke i zastupnici žele blokadu Parlamenta. Još je žalosnija činjenica da pojedini poslanici su više odgovorni prema strankama nego prema građanima koji su ih birali.”

No, ima i zastupnika koji žele da rade kazao je poslanik Dedić i dodao:

“Moraće se vidjeti ko to želi da radi a ko ne i sistemski da se naprave sankcije za one koji ne žele.”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad