Komšić uputio izvinjenje njemačkoj ambasadorici zbog Dodikovih riječi

Vijesti 25. jun 201919:26 > 19:33
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Komšić je podsjetio na visok nivo bilateralnih odnosa BiH i Savezne Republike Njemačke, te finansijsku podršku Njemačke Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da intenzitet te podrške neće biti umanjen u RS nakon neprimjerenog istupa predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

On je uputio izvinjenje njemačkoj ambasadorici zbog “neprimjerenog, nediplomatskog i nedžentlmenskog tona pisma koje je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o objavljenom Mišljenju Evropske komisije o BiH, sa posebnim naglaskom na način implementacije standarda, mjera i preporuka iz Mišljenja.

Zajednički je konstatovano da je, uz implementaciju Mišljenja, vladavina prava ključni preduslov za nastavak euroatlantskih integracija i uspostavu vlasti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad