Sarajevska policija uhapsila serijske pljačkaše

Vijesti 26. jun 201912:32 > 12:38
N1

Sarajevska policija uhapsila je jučer u 15 sati dvije osobe zbog sumnje da su izvršili nekoliko razbojništava u proteklom periodu.

Kako je navedeno u policijskom izvještaju, uhapšeni su O.S. rođen 1990.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289., 239. stav 3. KZ F BiH (Razbojništvo, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 74. ZONDINOiM-a i H.Ć., rođen 1987.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Isti su u proteklom periodu na području općine Novi Grad Sarajevo izvršili šest krivičnih djela razbojništva u trgovinske objekte i sportske kaldionice.

Izvršenim pretresom stambenih i drugih prostorija koji isti koriste, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Kod O.S. je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm sa okvirom i sedam metaka istog kalibra, određena suma novca i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavane osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, O.S. i H.Ć. će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, saopćeno je iz policije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad