Tegeltija: VSTS nije dobio poziv za sjednicu Parlamenta BiH

Vijesti 26. jun 201913:06 > 13:12
N1

VSTS nije dobio nikakv poziv za sjednicu Parlamenta, niti će se odazvati na ad hoc pozive dok traje sjednica, kazao je danas Milan Tegeltija, predsjednik ovog Savjeta, za N1 komentarišući poziv SDA da članovi VSTS-a prisustvuju današnjoj sjednici Predstavničkog doma državnog Parlamenta.

”Da bi predstavnici VSTS-a došli na sjednicu Parlamenta, moraju na vrijeme dobiti poziv kako bi se za istu mogli pripremiti i uskladiti raspored svojih aktivnosti. VSTS nije tehnička služba niti servis Predstavničkog doma PS BIH da mu se pozivi za prisutvo sjednicama Parlamenta dostavljaju ad hoc trajanja parlamenta, niti je to primjereno duhu partnerstva između zakonodavne i sudske vlasti u BIH”, rekao je on i dodao:

‘Ukoliko Predstavnički dom želi prisustvo predstavnika VSTS na sjednici, potrebno je na vrijeme uputiti poziv te će se u tom slučaju predstavnici VSTS svakako odazvati na takav poziv”, dodao je on.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ranije su u drugom krugu glasanja usvojili dnevni red hitne sjednice te će biti razmatrano stanje u pravosuđu i situacija u vezi s povećanim prilivom migranata.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad