U Sarajevu izgrađen park za pse

Vijesti 26. jun 201915:18 > 15:22
Općina Centar

Nakon što je u petak 21. juna 2019. godine i zvanično završeno uređenje prvog parka za pse na lokalitetu kod Druge gimnazije površine 1.200 metara kvadratnih sa pratećim mobilijarom koji odgovara evropskim standardima Općina Centar je započela izradu tabli na kojima će biti postavljena obavještenja i korisne informacije za vlasnike kućnih ljubimaca.

KJKP Park je zadužen da ovu zelenu površinu održava urednom, naveli su u saopštenju iz Općine Centar.

“Važno je istaknuti obavezu da su vlasnici pasa koji koriste prostor, u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, dužni da pri svakom izvođenju kućnih ljubimaca na javnu površinu nose pribor za čišćenje, odnosno odlaganje psećeg otpada na predviđen način i mjesta za odlaganje ovog otpada”, poručuju.

Namjera Općine Centar je da obezbjeđivanjem posebnih površina sa mobilijarom za kućne ljubimce omogući nesmetano korištenje svih ostalih parkovskih površina za odmor, rekreaciju, dječiju igru, a da istovremeno psi dobiju parkove namijenjene i prilagođene u potpunosti njima.

“Općina očekuje da će vlasnici kućnih ljubimaca ovo imati u vidu, te da će prilikom izvođenja svojih pasa koristiti navedeni park, a da će se na ostatku zelenih površina pridržavati odredbi iz Odluke o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca”, stoji u saopštenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad