Nebojša Vukanović, Samir Nurkić i uspješni bh. matematičari u Novom danu

Vijesti 26. jun 201916:02 > 16:09
N1

Novi dan donosi priče o uspjesima Bosanaca i Hercegovaca u zemlji i svijetu. Naši gosti su sjajni matematičari iz BiH koji su osvojili pet medalja na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi održanoj Kipru.

Asja Ćatić, Ervin Macić i lider njihove ekipe Sead Delalić pričaju o iskustvima sa olimpijade!

Upoznajte jednog od najspremnijih vojnika OS BIH. Kaplar Jasmin Suljić ovu titulu je ponio na prestižnom međunarodnom takmičenju “Najbolji vojnik” koje je održano u martu u Sjedinjenim američkim državama u Marylandu. O profesionalnim izazovima i uspjesima vojnika govori u Novom danu.

Samir Nurkić i dalje osvaja sa svojim jedinstvenom obradama pjesama. Ovaj put je to učinio sa poznatom pjesmom „Ederlezi“. Kako zvuči spoj tradicionalne narodne melodije naše regije u ambijentu filmskog zvuka slušate u Novom danu.

Politika, protesti, migracije – izazovi s kojim se BIH trenutno suočava neizostavna su tema našeg jutarnjeg programa. Zastupnici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Sprske najavili za danas mirno okupljanje građana u parku Mladen Stojanović u Banjaluci. Jedan od zastupnika koji su predali zahtjev za okupljanje je i Nebojša Vukanović iz SDS-a.

Govorimo i o odustajanju od formiranja rezervnog sastava MUP-a RS. Zašto su i nakon 110 godina duhovi nacionalizma sa kraja 20. stoljeća ponovo prisutni? Zašto se i društveno i ideološki na početku 21. stoljeća nalazimo na kraju 19. stoljeća? Šta se mora poduzeti kako bi se ovakav razvoj događaja zaustavio? prof. Neven Anđelić ima odgovore…

Vidimo se u 7h u Novom danu. Minela Jašar – Opardija je sa vama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad