Imamović: Tuzla ne smije doživiti sudbinu Bihaća i Cazina

Vijesti 27. jun 201918:05 > 18:06
Srna

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izjavio je danas da Tuzla, kada je riječ o migranstskoj krizi, ne smije da doživi sudbinu Bihaća i Cazina.

Imamović je nakon sjednice Gradskog vijeća rekao novinarima da se veoma brine za Tuzlu, jer je bilo nekih nemilih događaja koji upozoravaju da je krajnje vrijem da najviši državni organi počnu rješavati ovo pitanje.

On je naveo da je Gradsko vijeće donijelo nekoliko zaključaka, među kojima i da se naprave migrantski centri u kojima bi se utvrdio identitet migranata, jer je poznato da oni na jednom mjestu drže pasoše, a onda dođu bez dokumenata na registraciju.

“Zaključak je, kada je riječ o migrantskoj krizi, da Tužilaštvo i Sud BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH i druge nadležne institucije, prekinu sve lance ilegalnog ulaska migranata u BiH”, rekao je Imamović.

On je dodao da je zatraženo od MUP-a Tuzlanskog kantona da budu formirani kontrolni punktovi u Sapni i Kalesiji da bi se vidjelo ko ulazi na područje Tuzle bez dokumenata.

Ističući da je neophodno procesuirati sve izvršioce krivičnh djela krijumčarenje migranata, Imamović je rekao da migranti, koji su dali novac za prevoz, nakon dolaska pred granicu sa Hrvatskom, Italijom i Slovenijom, shvate da ne mogu dalje, te postaju nervozni i javlja se problem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad