Jelena Trivić na protestu u Banjaluci iznijela zahtjeve entitetskim vlastima

Vijesti 27. jun 201920:49 > 20:51
N1

Jelena Trivić iz PDP-a na protestima u Banjaluci iznijela je zahtjeve upućene vlastima u Banjaluci i Republici Srpskoj, na okupljanju u parku Mladen Stojanović.

Prvi zahtjev je da se građanima Banjaluke dozvoli okupljanje na Trgu Krajine, drugi je da se zaustavi tortura nad građanima Banjaluke, koji je upućen MUP-u RS-a, a treći je da im se obrati gradonačelnik Igor Radojčić.

Trivić je kazala da je rok za ispunjenje zahtjeva ponedjeljak, ali da je rok za drugi zahtjev – odmah.

“Nema sklanjanja, legitimisana, žao mi je što policajci imaju naredbu da to rade, razumite i njih. MUP RS je zarobljen od pojedinaca, ti pojedinci treba da odu. Među policajcima ima najviše časnih. To je i naša policija, policija RS. Rok za ispunjenje drugog zahtjeva – stop represiji – je odmah. Sutra to testiramo, sutra će se neliko nas okupiti da vidimo hoćemo li biti legitimisani“, poručila je tokom obraćanja.

“Srce mi je puno, ne zato što nas ima koliko nas ima, nego zato što smo se odvažili na ovaj korak. Sami ne možemo bez vas. Mnogo veće sile i brojnost nije bitna. Na sljedećem skupu će biti više ljudi, jer će sve ovo biti mirno i dostojanstveno”, kazala je Trivić. 

U organizaciji nekoliko opozicionih zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS), večeras je u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci početo protest na kojem se okupilo više od 1.000 građana.

Građani su nosili i transparente na kojima piše “Potkuj me, care”, aludirajući na aferu “Potkivanje” čiji je jedan od aktera predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, “Igore, gradi škole, a ne bazene na kružnom toku”, “Povoljno dijelimo prekršajne prijave na najatraktivnijim lokacijama u gradu” i drugi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad