Otkrivena spomen-ploča u čast ubijenog policajca Mahira Begića (FOTO)

Vijesti 28. jun 201912:19 > 12:26
FMUP

U skladu sa protokolom obilježavanja 1. jula Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, u sjedištu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga su obišli šehidsko mezarje „Kovači“, gdje su položili cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH. Polaganjem cvijeća, učenjem dove i Fatihe odata je počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidima BiH.

Također, položeno je cvijeće i na spomen obilježje na mjestu pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Joze Leutara.

U znak sjećanja na nedavno mučki ubijenog policijskog službenika Mahira Begića ispred Centra za obuku policijskih kadrova u Suhodolu, ministar Čampara i zamjenik Korman svečno su otkrili spomen-ploču, čime se zvanično promijenio naziv ovog Centra u “Centar za obuku policijskih kadrova Mahir Begić”.

Istog dana posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Mahira Begića.

FMUP
FMUP
FMUP
FMUP
FMUP

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad