Vukota Govedarica, Muriz Memić i Davor Dragičević gosti Novog dana

Vijesti 28. jun 201913:00 > 13:03
N1

I ove subote aktuelne teme i gosti u Novom danu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica povukao je kandidaturu za prvog čovjeka ove stranke u korist stranačkog kolege Mirka Šarovića. Skupština SDS-a na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsjednik stranke biće održana u Banjaluci u nedjelju, 30. juna. Za Novi dan govori Vukota Govedarica.

Sutra u Sarajevu protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića. U četvrtak u Banjaluci održani protesti opozicije. Protesti za protestima, sastanci s predstavnicima međunarodne zajednice, inicijative, razgovori u javnom prostoru – a porodice Memić i Dragičević još uvijek nisu dobile pravni epilog tragičnog i traumatičnog gubitka sinova. Muriz Memić i Davor Dragičević sutra govore za Novi dan.

Novi vršilac dužnosti direktora kompanije ZOI'84 Kenan Magoda odlučio je ukinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski karata u okviru reprezentacije ili na bilo koji drugi način, te ukinuti tzv. VIP parking na Bjelašnici. Šta je još potrebno napraviti, kakvo je trenutno stanje u ZOI-u sutra ujutro pitamo Magodu.

Od sedamnaestog aprila, od kada su vijećnici OV Općine centar podržali izmjene i dopune regulacionog plana za lokalitet Hastahana, traju pokušaji građana i građanki da zaustave izgradnju zgrade na ovom lokalitetu. O ovoj inicijativi za Novi dan govori jedan od predvodnika, glumac i scenarista Jasenko Pašić.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini se godinama bavi pitanjem fenomena “dvije škole pod jednim krovom”, te kroz različite projekte daje priliku mladima da razgovaraju o tome i kreiraju konkretne aktivnosti za nastavak borbe protiv segregacije u obrazovanju. Zerina Hubjer, PR menadžer ASU BiH, i Matea Brkić, predsjednica ASU BiH, govore o novom projektu ove asocijacije pod nazivom “Forum teatri“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad