Novalić o radovima u tunelu Vranduk

Vijesti 28. jun 201915:16 > 15:18
N1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u intervjuu za Faktor je govorio o problemima koji su donijeli radovi u tunelu Vranduk kazavši kako očekuje normalizaciju saobraćaja na putu M-17 u narednih desetak dana.

Ne jenjava negodovanje stanovnika Federacije BiH zbog nepreglednih kolona vozila na magistralnom putu M-17 uzrokovanih radovima u tunelu Vranduk. Prije nekoliko dana ste imali sastanak s poslodavcima, izvođaćem radova u tunelu JP Ceste FBiH, ali pomaka nema. Da li će Vlada FBiH naložiti rješenje izvođaču? Da li je jedno od njih uvođenje treće smjene na gradilište tunela?

– Ja sam još prije dvije sedmice razgovarao na tu temu s poslodavcima jer se radi o zaista velikom problemu koji negativno utječe na privredu, ali i stvara veliku nervozu među građanima koji moraju putovati na ovoj dionici. Nije sporno da se izvode radovi na Vranduku. Međutim, ovaj način rada je potpuno neprihvatljiv. Ja sam prije svega insistirao na tome da se osposobi alternativni pravac preko Nemile, dok naravno očekujem od JP Ceste FBiH da će ubrzati radove na samom tunelu. Resorno ministarstvo je dobilo određena zaduženja po tom pitanju i ja se iskreno nadam da će saobraćaj na M-17 biti iole normalizovan u narednih desetak dana.

Intervju pročitajte na portalu Faktor.ba.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad