Izetbegović: Pravična raspodjela javnih prihoda svim kantonima

Vijesti 28. jun 201915:16 > 15:21
Fena

Zeničko-dobojski kanton je generator uspjeha države, što potvrđuje jako dobar posao koji rade u ovom kantonu - poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji danas boravi u posjeti Zenici zajedno sa drugim predstavnicima stranke, među kojima je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

“Najveći izvoz iz BiH je upravo iz ZDK, ali uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može više”, rekao je Izetbegović novinarima pred sastanak sa Kantonalnim odborom SDA ZDK.

Ranije se premijer Novalić sastao sa premijerom ZDK Mirzom Ganićem, a u okviru susreta govorio je o raspodjeli javnih prihoda navodeći da bi drugačija raspodjela donijela dodatna sredstva u ZDK.

Izetbegović je također poručio da se na tome treba raditi, pravičnije raspodijeliti javne prihode kako bi svi građani u BiH imali iste mogućnosti i režim, a da nema elitnih kantona i onih koji lošije žive.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević je kazao da će sa predstavnicima stranke koji vode više nivoe vlasti u državi razgovarati o ekonomskim pitanjima i daljnjem razvoju ZDK.

Delegacija SDA je, osim susreta sa kantonalnim premijerom, danas položila cvijeće na spomen-obilježje ”Kameni spavač”.

Izetbegović je ranije najavio da će sa drugim predstavnicima stranke obići sve kantone, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti i građanima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad