Forto: Vlada KS nije blokirala projekt skijaške staze na Trebeviću

Vijesti 28. jun 201919:53 > 19:54
N1

Premijer Kantona Sarajevo izjavio je večeras u Sarajevu da Vlada Kantona Sarajevo nije blokirala projekt skijaške staze na Trebeviću kao što tvrde pojedini općinski načelnici.

Na druženju s građanima Sarajeva Forto je rekao da ulaganje u skijalište, na visini na kojoj je Trebević, mora imati vrlo jaku finansijsku podlogu i studiju izvodljivosti, koju još nije vidio. 

Istakao je da se Vlada Kantona Sarajevo trudi da i ima što bolji odnos s gradskim općinama te da su u vezi s tim delegacija kantonalnih ministara ima susrete s načelnicima, kao i on lično.

Premijer KS je naveo da pokušavaju da budu interaktivna vlada i da što više razgovaraju “uživo” s građanima, a ne samo putem društvenih mreža. 

– U dosadašnjem radu smo pokušali pokazati veći stepen transparentnosti i otvorenosti, te kroz ministarstva koja imaju kapacitet da rade s nevladinim organizacijama nastojimo da ih metodološki uvodimo u sistem da ne bi bilo favorizovanih kao prije – naveo je Forto.

Današnje druženje organizovano je u sklopu projekta fondacije Heinrich Boll “Čitaj više, misli više”. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad