Muriz Memić: Ja stati neću i preuzet ću pravdu u svoje ruke sigurno

Vijesti 29. jun 201919:04 > 19:09
N1

Muriz Memić, otac Dženana Memića na protestima u Sarajevu je ponovio da on i advokat Ifer Feraget znaju ime osobe koja je, kako tvrdi, ubila njegovog sina. Rekao je da je predao svoje dokaze Tužilaštvu i da od njih traži da sprovedu zakon. Inače, kako je rekao - uzet će pravdu u svoje ruke.

“Osamnaesti put ne znam zašto više. Ukazujem tri i pol godine na kriminal. Ustavni sud, Vrhovni sud, kome reći. Ja ne odustajem, idem do kraja. Sanjao sam Dženana sinoć, pitao me ‘jara što ne dolaziš’. Uskoro ću doći, ja ću ovo završiti sigurno. Neće me napraviti budalom. Dženan je ubijen”, kazao je.

“Znam ime ubice, nikad ga neću reći – a pitajte advokata što neću. Neka kaže Dalida Burzić, institucije neka urade ovo kako treba. Ja stati neću i preuzet ću pravdu u svoje ruke sigurno”, rekao je Memić.

Šta to znači?

“Nemojte me to pitati. Ja znam šta ću uraditi. Ja mogu samo reći šta je dragi Allah odredio. Pobjeći neću. Kukavica nisam. Ne bojim se nikoga, nije mi žao umrijeti”, izjavio je.

“Meni nije žao, ja jedva čekam da se sastanem sa Dženanom”, poručio je.

Naredne sedmice počinje ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću. Kako to komentariše?

“Sve na početak. zašto. Saobraćajna nesreća koje nema. Ima jedan doktor, dajem imanje, imanje svog brata i Ifeta Ferageta da demantuje doktora Kulovića. Ko će demantovati da je bila saobraćajna nesreća. On tvrdi da nije bila”, kazao je.

“Tužilaštvu sam dao dokaze. Ja neću njihovo obećanje, hoću da sprovedu zakon, po dokazima koje sam dao. Znamo istinu, ne možemo je sakriti. Stati neću”, zaključio je Memić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad