Suzana Radanović: Mi istinu znamo, Ifet Feraget ima sve dokaze

Vijesti 29. jun 201919:10 > 19:13
N1

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, prisustvovala je 18. protestu građana "Pravda za Dženana Memića" ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Ona je kazala da advokat Ifet Feraget ima sve dokaze za oba slučaja, te da je njena jedina želja pravda i sudski epilog.

“Mi istinu znamo, što su Davor i Muriz već rekli. Ifet Feraget dokaze ima. Istina nije u pitanju, u pitanju je pravda, proces na sudu. Muriz neće odustati, neće ni Davor, neću ni ja. Naše dijete mora dobiti svoju pravdu. Isto tako i Dženan”, kazala je u emotivnom obraćaju.

Je li to moguće u BiH?

“Trenutno ne. Ovo je borba protiv vjetrenjača. Pozivamo narod da nam pomogne, da vidi gdje živi. S čim se borimo svaki dan. Ko živi s nama, ko nas vodi, gdje nas vodi”, poručila je novinarima u Sarajevu.

U Republici Srpskoj ima toliko otpora vladajućih spram građana koji žele da se okupljaju – kako to komentariše?

“Zato što je država ubila moje dijete. Vlada RS štiti zločince, MUP RS je ubio moje dijete – šta očekivati od njih osim otpora. Ja želim sudski proces. Ifet Feraget ima sve dokaze da slučajeve Dženana Memića i Davida Dragičevića završi u roku od pet dana. Samo nam dajte sud”, kazala je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad