Danas obustave saobraćaja na nekoliko dionica

Vijesti 30. jun 201908:21 > 08:23
N1/Ilustracija

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha, navode iz BiHAMK-a.

Zbog održavanja manifestacije „509 Dani Ajvatovice“ danas (30.06.) doći će do potpune obustave saobraćaja od 16 do 17 sati u Donjem Vakufu, na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 (na raskrsnici ulica 14.septembar i 770 Slbbr. Od zgrade PTT-a do BP „INA“).

Zbog održavanja maratona na dionici M-6.1 Livno- Karlov Han (Prisoje), danas (30.06.) doći će do potpune obustave saobraćaja od 17 do 20 sati. Alternativni pravci za vrijeme obustave su M-16 Livno- Kamensko i regionalna cesta R-417.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad