Miličević nakon poraza: Naravno da ostajem u SDS-u, čestitam Šaroviću

Vijesti 01. jul 201915:55 > 16:00
N1

Milan Miličević čestitao je Mirku Šaroviću na pobjedi na unutarstranačkim izborima u SDS-u, te je kazao da će i dalje biti dio stranke, odnosno da se to nikada nije dovodilo u pitanje.

Novinari su pitali Miličevića zašto je otišao nakon izbora Šarovića.

“Prije nego sam otišao čestitao sam novoizabranom predsjedniku Mirku Šaroviću, evo to opet činim. U demokratskoj proceduri SDS je dobio novog predsjednika i nadam se da će krenuti konsolidacija stranke. Zašto sam otišao – normalno je da izjavu da novoizabrani predsjednik”, poručio je Miličević.

Šarović je u utrci za predsjednika SDS-a pobijedio aktuelnog predsjednika Glavnog odbora Milana Miličevića. Prethodno, iz utrke su se povukli sada već bivši predsjednik Vukota Govedarica kao i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.

Na pitanje da li će ostati dio SDS-a, Miličević je kratko poručio: “Naravno, to nikad nije bilo pitanje.”

Šarović je odnio tijesnu pobjedu u odnosu na svog protukandidata. Za Mirka Šarovića glasalo je 205 kandidata, dok je za protukandidata Miličevića glasao 181 delegat SDS-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad