Konaković: Ima vremena, pričat ćemo

Vijesti 01. jul 201918:27 > 18:35
N1

"Ideja o osnivanju Instituta za kulturu i umjetnost datira od 2017. godine. U stenogramima sa sjednice Skupštine na kojoj se usvajao budžet za 2018 se mogu pročitati odgovori na pitanja koja su i danas aktuelna", naveo je na svom Facebooku Elmedin Dino Konaković.

“Ideja je bila da se zajedno sa višim nivoima vlasti uspostavi novo tijelo koje bi doprinijelo razvoju kulture i umjetnosti, tako su predložili iz ministarstva”, dodao je.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Da bi se stvari mijenjale, ništa ne smije ličiti na procese protiv kojih smo ustali. Odgovoran je čin pismo predsjednika SBB-a koji na odgovornost javno poziva jednog od svojih najboljih kadrova. Ni to nismo viđali često. Ne smeta mi činjenica da je zbog ove teme nezapaženo prošlo nekoliko informacija o dešavanjima u ZOI 84, zapošljavanju 16 osoba dan pred smjenu direktora, naravno bez saglasnosti Vlade, te još neke. Ima vremena, pričaćemo”, navodi Konaković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad