Komšić uputio čestitku Trumpu: Nikada nećemo zaboraviti pomoć i podršku SAD

Vijesti 02. jul 201911:02 > 11:05
Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Trumpu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

“Poštovani gospodine predsjedniče

Velika mi je čast da povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputim najsrdačnije čestitke Vama i svim građanima Sjedinjenih Američkih Država uz želje za dalji prosperitet i napredak Vaše države.

Vrijednosti Deklaracije o nezavisnosti koja je usvojena 4. jula 1776.godine i dalje su svjetionik i uzor svima onima koji se bore za slobodu, pravdu i mir u svijetu.

Dozvolite mi da ovom prilikom prenesem izraze zahvalnosti na ogromnoj pomoći i podršci koje su Sjedinjene Američke Države nesebično pružale našoj domovini. Nikada nećemo zaboraviti pomoć i podršku Sjedinjenih Američkih Država u našoj borbi za nezavisnost, suverenitet i borbi za očuvanje zapadno-civilizacijskih vrijednosti u ovom dijelu Evrope.

Građani Bosne i Hercegovine duboko poštuju Vašu istrajnost u naporima za očuvanje mira, sigurnosti i stabilnosti u svijetu u čemu će Bosna i Hercegovina uvijek biti Vaš saveznik.

Uz uvjerenje da će odnosi Sjedinjenih Američkih Država i države Bosne i Hercegovine i u budućnosti biti jednako dobri, još jednom Vam upućujem najiskrenije čestitke povodom ovog velikog praznika”, naveo je Komšić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad