Upozorenje građanima pri upotrebi klima uređaja

Vijesti 02. jul 201913:37 > 13:40
N1

Starješina Vatrogasne jedinice Bijeljina Mile Spasojević upozorio je građane da vode računa pri upotrebi uređaja za rashlađivanje prostorija, jer nije rijetka pojava da dođe do požara izazvanog pregrijanim električnim instalacijama.

“Počinje sezona žetve i neophodno je da građani ne pale ostatke slame, što je i zabranjeno, ali ako već spaljuju da povedu računa i sačekaju da se vatra ugasi”, rekao je Spasojević Srni i napomenuo da pozovu vatrogasce na 123 ako se vatra otme kontroli.

Spasojević je rekao da treba biti naročito oprezan jer je period kad ljudi izlaze u šume, u prirodu na izlete, roštiljaju i nerijetko izazovu požar.

Vatrogasna jedinica Bijeljina je za prvih šest mjeseci zabilježila 153 intervencije, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 12.

Na privrednim objektima bile su četiri intervencije, na stambenim 22, na poljoprivrednim 10, požara u niskom rastinju bilo je 28, gorjele su četiri šume, 15 putničkih automobila, a 30 intervencija bilo je na dimnjacima.

U prvih šest mjeseci gorjelo je i 13 kontejnera pri čemu su vatrogasci intervenisali, kao i u slučaju dvije saobraćajne nezgode.

Manjih intervencija vatrogasaca bilo je dvadesetak.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad