SIPA: Hapšenje u Bijeljini po potjernici Interpola zbog ubistva u Kini

Vijesti 03. jul 201916:06 > 16:10
PIXSELL / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su (2.7.2019. godine), po međunarodnoj potjernici NCB Interpola, na području Bijeljine lišili slobode jednu osobu, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Nadležni organi Narodne Republike Kine za navedenom osobom raspisali su crvenu potjernicu putem NCB Interpola, zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnog djela ubistvo koje je izvršeno na teritoriji Narodne Republike Kine.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu na području Bijeljine, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, navedeno je iz SIPA-e.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad