Hapšenje na Ilidži zbog oružja i droge

Vijesti 04. jul 201910:15 > 10:25
N1

Jedan muškarac uhapšen je jučer na Ilidži zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ''nedozvoljeno držanje oružja'' ili ''eksplozivnih materija i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'', saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dogodilo se to jučer u 1,30 sati u ulici Lužansko polje, općina Ilidža. Uhapšena je osoba inicijala O.K., rođen 1982.godine u Sarajevu, nastanjen u Istiočnom Sarajevu.

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta automatska puška sa okvirom i 30 metaka kalibra 7,62 mm i 4 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu kokain.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšena osobna provedena u prostorije Jedinice za osiguranje objekata za i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz MUP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad