Prijetnje reporterki N1 iz Prištine

Vijesti 04. jul 201922:07 > 22:56
N1

Reporterki televizije N1 sa Kosova Zani Cimili upućene su, posredstvom društvenih mreža, prijetnje uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta kao i integriteta njene porodice.

Osoba koja je prijetila našoj reporterki Zani Cimili napisala je u komentaru da joj ježivotna želja da ubije Albanca, čak i albansko dijete”, kao i “da se nada da će izbiti novi rat na Kosovu u kojem će Albanci moći da osjete srpski gnjev”.

N1 najoštrije osuđuje ovaj zastrašujući govor mržnje i prijetnje reporterki N1 koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno.

Prijetnje Zani Cimili, kao i ostalim novinarima N1 nisu prijetnje samo pojedinačnim novinarima već prijetnje slobodi govora i slobodi medija kao fundamentalnim demokratskim pravima.

N1 očekuje od policije i nadležnih tužilaštava i u Beogradu i u Prištini da u najkraćemo roku ispitaju ko stoji iza ove opasne prijetnje i odakle ona dolazi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad