SNSD: Krajnje licemjeran potez SDA

Vijesti 05. jul 201909:22 > 09:25
N1

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je jedina tačna šifra za funkcionisanje dejtonske BiH dogovor i konsenzus, a da će, ukoliko se umjesto toga kao šifra pokuša unijeti politička ucjena, rezultat biti ćorsokak, nefunkcionisanje, blokada i šteta za sve i svakoga.

Kovačević je naglasio da je stav SNSD-a da je krajnje vrijeme da se izborni pobjednici i oni koji nose izborni legitimitet iz Republike Srpske i Federacije BiH i iz konstitutivnih naroda u BiH okupe za istim stolom i dođu do konsenzusa.

Tu mislim na SNSD kao izbornog pobjednika u srpskom narodu, HDZ kao izbornog pobjednika u hrvatskom narodu i SDA koji je izborni pobjednik u bošnjačkom narodu. Oni trebaju sjesti za sto i ostaviti po strani sve ono što nije dio dogovora i konsenzusa i što na bilo koji način predstavlja nešto što spada u domen političke ucjene i konačno se dogovoriti i početi da rade ono što su građani od nas očekivali kada su nam na izborima dali povjerenje”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da SDA, kao jedini faktor koji je u priču u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH uključio političku ucjenu, konstantno izvrće teze i za političke ucjene i blokade pokušava da optuži svakoga drugog osim samog sebe.

“To neće proći i to je jasno svima u BiH i među našim međunarodnim partnerima”, kaže Kovačević.

On je rekao da oni koji posljednjih dana govore o tome da treba pokušati napraviti većinu od manjine i na prevaru koaliciju gubitnika predstaviti kao pobjednike na taj način neće prevariti SNSD i Milorada Dodika.

“Prevariće narod i građane Srpske koji su im na izborima jasno rekli šta o njima misle, a to je da oni nisu njihov izbor”, istakao je Kovačević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad