Hapšenje zbog krađe predmeta iz crkve u Novom Gradu

Vijesti 05. jul 201912:18 > 12:22
Pixabay (ilustracija)

Policija iz Novog Grada uhapsila je lice čiji su inicijali D.S. iz Petrinje zbog sumnje da je u mjestu Rudice u opštini Novi Grad izvršilo krađu iz vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je ovo lice osumnjičeno da je između 3. i 4. jula nasilno ušlo u vjerski objekat odakle je ukralo određen broj crkvenih predmeta.

Kod ovog lica su pronađeni i privremeno oduzeti ukradeni predmeti.

Pripadnici Policijske stanice Prijedor dva su u prethodnom periodu, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, lišili slobode lice čiji su inicijali S.D. iz Prijedora zbog sumnje da je u mjestu Kozarac izvršilo krađu iz objekta Srpske pravoslavne crkve.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u noći između 20. i 21. juna nasilno ušlo u vjerski objekat odakle je ukralo određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod ovog lica su pronađeni ukradeni predmeti”, navodi se u saopštenju.

Policija je istragom utvrdila da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv D.S. i S.D. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu teška krađa.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad