Rustempašić osuđen na 15 godina i šest mjeseci zbog ubistva Azre i Alme Hajrić

Vijesti 05. jul 201915:43 > 15:48
N1

Nermin Rustempašić danas je u Novom Travniku osuđen na 15 godina i šest mjeseci zbog ubistva Azre (30) i Alme Hajrić (9), majke i kćerke, koje je prilikom vožnje u alkoholiziranom stanju udario automobilom. Rustempašić je također povrijedio trojicu dječaka u spomenutoj nesreći.

Kako se navodi u presudi Kantonalnog suda u Novom Travniku, Rustempašić je osuđen zbog kaznenog djela “teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i šest mjeseci.

Podsjetimo, Rustempašić je u decembru prošle godine u vidno alkoholiziranom stanju automobilom usmrtio Azru koja se sa kćerkom Almom i još nekoliko druge djece vraćala sa treninga.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u 7. decembra prošle godine kada je Rustempašić, koji je u krvi imao više od tri promila alkohola, udario ženu i četvoro djece. 

Tada je zbog ove nezapamćene tragedije u Novom Travniku proglašen Dan žalosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad