Radovi, obustave, blokade, gužve…

Vijesti 06. jul 201908:30 > 08:32
BIHAMK

U cilju nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 10 do 16 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac- Crna Rijeka (lokalitet kanjon "Tijesno"). Za vrijeme obustave alternativni putni pravac je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Kako piše u izvještaju, na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

”Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačan promet vozila i duga zadržavanja bilježimo na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Gabela Polje. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha”, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad