Gasal – Vražalica za N1: DF apelira pa će opet u vlast sa SDA i HDZ-om

Vijesti 06. jul 201909:35 > 09:53
N1

Maja Gasal - Vražalica, nekadašnja funkcionerka Demokratske fronte i zastupnica u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazala je danas za N1 da je poziv Hrvatskoj na odgovornost i pronalazak rješenja za stanje u Aluminiju - populistička priča.

Demokratska fronta je, podsjećamo, pozvala Vladu Republike Hrvatske koja u vlasništvu Aluminija d.o.o Mostar učestvuje sa 12 posto dionica – da odmah izdvoji sredstva za Aluminij s obzirom na to da koristeći vodu iz akumulacije Buškog jezera koje se nalazi u Bosni i Hercegovini, Hrvatska elektroprivreda godišnje proizvede ogromne količine električne energije što joj donese nezakonite, čiste dobiti od minimalno 70 miliona maraka

‘Meni je jasno da će Demokratska fronta kao politički subjekt tražiti od Republike Hrvatske – jer je to populistička priča, mi koji to pratimo ćemo reći da imamo jednu partiju koja ukazuje na to”, ispričala je gošća N1 televizije.

N1

Gasal – Vražalica, koja je trenutno direktorica Akademije za žene, potcrtala je i odgovornost malih dioničara za stanje u mostarskog privrednom gigantu koji je pred gašenjem. 

”Dioničari su odlulili da prihvate HDZ-ov kalup. Mali dioničari nisu više za amnestirati. Mi izgleda samo obitavamo na ovim područjima, koristimo pogodnosti koje nama pojedincima nešto donose. Iskoristila bih priliku da pozovem i njih na odgovornost, a ovaj populizam pozivanja Hrvatske pokazuje da će Demokratska fronta apelirati, ali će nakon ove ljetne pauze opet biti dio vlasti sa SDA i HDZ-om. I gdje će biti privjesak kao što smo bili 2014. Kada smo ušli u vlast 2014. imali smo entuzijastične kadrove”, poručila je ona uz ocjenu da je DF prije pet godina imao veći kapacitet u formiranju vlasti.

Ona je u razgovoru s Ivanom Erić govorila i o ostalim aktuelnim temama. Uskoro video kompletnog razgovora.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad