Potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu kod Banjaluke

Vijesti 06. jul 201915:14 > 15:21
N1

U cilju nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas do 16 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac - Crna Rijeka (lokalitet kanjon "Tijesno"), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Za vrijeme obustave alternativni putni pravac je Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce – Jezero, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze.

“Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha”, navedeno je iz BIHAMK-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad