Ministarstvo odbrane: Niz aktivnosti zbog navoda o napadu na Dajanu Dangubić

Vijesti 07. jul 201909:54 > 10:00
N1

Povodom medijskih napisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta Dajana Dangubić, pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Ministarstvo obrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda, saopćeno je danas iz ovog Ministarstva.

VEZANE VIJESTI

Kako piše u saopćenju, Ministarstvo obrane BiH najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebice onog usmjerenog prema ženama.

”S obzirom na to da se incident dogodio izvan vojno kontroliranog područja i u izvanradno vrijeme, Ministarstvo obrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a”, saopćeno je.

Podsjećamo, novinar Dragan Bursać objavio je informaciju o napadu na Dajanu Dangubić. Vijest je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Među ostalima, reagirao je i britanski ambsador u BiH Matt Field.

Iz Policijske uprave Banjaluka još uvijek se nisu oglašavali.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad