Milorad Dodik: Ne zanimaju me osjećaji Hašima Tačija

Vijesti 07. jul 201914:07 > 14:10
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je Kosovo pozvano na Samit o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u formatu koji je predviđen za takve sastanke, te da ga ne zanimaju "osjećaji" Hašima Tačija.

VEZANE VIJESTI

“Njegova uvrijeđenost i njegov osjećaj o tome mene uopšte ne zanima. U formatu kako je to predviđeno za prethodne sastanke tog tipa, Kosovo je bilo predviđeno sa nekom vrstom fus note. To što se njemu ne sviđa, niko neće zaplakati, a nećemo osjećati neki gubitak što se on neće pojaviti. Bio je pozvan u formatu kakav je predviđen za te skupove i slažem se sa njegovim stavom da ne dođe“, rekao je Dodik za ATV.

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je da neće prisustvovati Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u BiH, jer je, kako je naveo, poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući zato što Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad