Očevidac požara: Čule su se uzastopne eksplozije, nastala je panika

Vijesti 07. jul 201916:10 > 16:14
N1

Nebojša Đulić, jedan od očevidaca eksplozije i požara do kojeg je došlo u sarajevskom naselju Čengić Vila kaže kako su se pet minuta čule uzastopne eksplozije. Požar je lokalizovan, te nema informacija da li je neko bio u prostorijama zahvaćenim požarom.

“Došlo je do iznenadne eksplozije. Svi smo bili u svojim stanovima, odjednom se začula nagla eksplozija. Ljudi su istrčali iz objekata, nastala je panika. Poslije toga su se čule uzastopne eksplozije – 5,6 minuta”, kaže Đulić.

Neposredno prije eksplozije jedan od stanara vidio je dim u kozmetičkoj prodavnici u prizemlju poslovno-stambene zgrade a vatrogasna služba je ubrzo pozvana.

“Par dana u toj radnji se niko nije pojavljivao, vozila su tu parkirana, možda nije pod nadzorom kako treba. Čovjek jedan je rekao neposredno prije eksplozije da je vidio dim da kulja iznutra i da je upozorio ljude u prodavnicama”, riječi su očevica.

N1

Podsjetimo, oko 15:00 časova u Gradačačkoj ulici u naselju Čengić Vila, došlo je do eksplozije i požara u poslovno-stambenoj zgradi. Požar je zahvatio prodavnicu kozmetičkih proizvoda u prizemlju, te poslovni i stambeni objekat na prvom i drugom spratu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad