Crnadak na večeri dobrodošlice ugostio ministre SEECP-a

Vijesti 07. jul 201921:50 > 21:52
Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak priredio je večeras u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice za sudionike sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process - SEECP), koji će se u ponedjeljak održati u Kongresnoj dvorani Hotela „Holiday“ u Sarajevu sa početkom u 10,30 sati.

Na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi u Sarajevu, na kojem će sudjelovati visoka izaslanstva sudionica SEECP-a, predstavnici Europske unije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), razgovarat će se o aktualnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduvjetu za održivi razvoj te regionalnim i europskim integracijskim procesima, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sastanak će biti održan u sklopu bosanskohercegovačkog predsjedanja SEECP-om i prethodi Samitu SEECP-a na razini predsjednika, 9. srpnja 2109. godine na Jahorini, kojim će se okončati predsjedanje Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom pod motom „Bolja povezanost za bolji život“.

Regionalna inicijativa Proces suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) pokrenuta je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne suradnje, sigurnosti i stabilnosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad