Dodik: Sa Erdoganom o nizu pitanja

Vijesti 08. jul 201909:45 > 09:45
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da će samit Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/, koji se održava danas i sutra u BiH, biti prilika za otvorene razgovore zvaničnika tih zemalja i uspostavljanje bolje saradnje, te da će pokušati da daju odgovore i na pitanja u vezi taksa koje je uvelo Kosovo.

Dodik je naveo da će biti održan niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja jugoistočne Evrope, a jedan od najznačajnijih bit će sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

VEZANa VIJEST

“Sa Erdoganom ćemo razgovarati o nizu pitanja koja smo počeli prilikom nedavne posjete Ankari, kao što je autoput i pitanjima vezanim za određene trgovinske aranžmane. Veoma je važno da odnosi sa svim zemljama budu što je moguće bliskiji i dinamičniji”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

Erdogan će danas i sutra boraviti u posjeti Sarajevu povodom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad