Policija saopćila detalje o požaru u Sarajevu

Vijesti 08. jul 201910:26 > 10:28
N1

U sarajevskom naselju Čengić Vila, u Gradačačkoj ulici, jučer oko 15 sati izbio je požar. Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, dežurna služba Četvrte PU obaviještena je da je došlo do požara u poslovnom objektu "Sim Group" lociranom u prizemlju navedene zgrade.

Nakon izbijanja požara vatra se proširila na prostorije firme “Polimac Company” i prostorije “Udruženja demobilisanih boraca Čengić Vila 2”, kao i na dva stana vlasništvo N. B. i E. Š. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 15.20 sati.

“Požarom je pričinjena materijalna šteta na pomenutim poslovnim objektima i stanovima, a ljekarsku pomoć je, zbog udisanja ugljen-monoksida, zatražilo pet osoba i to osobe inicijala N. K., A. M., N. Đ., Z. K. i M. R. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon čega su otpušteni na kućno liječenje”, saopćeno je.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažovanje sudskog vještaka PPZ struke, kad za to budu stvoreni uslovi.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad