Sutra izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Sarajevu

Vijesti 08. jul 201914:35 > 14:38
N1

Zbog prolaska kroz Sarajevo kolone vozila koja prevozi ekshumirane identificirane posmrtne ostatke žrtava genocida u Srebernici, sutra će od 11 do 13 sati biti izmijenjen pravac odvijanja javnog gradskog prijevoza.

Tramvajski saobraćaj odvijat će se preko okretnice Željeznička stanica, odnosno neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuske linije za Podhrastovi, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Dom Armije polazit će sa terminala Drvenija. Autobuska linija za Jagomir i minibuska linija za Sedrenik mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Park polazit će sa terminala Sutjeska.

Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero bit će preusmjeravani na okretnicu Trg Austrije.

Na autobuskim i minibuskim linijama koje prolaze kroz ulicu Alipašina (linije za Vogošću, Ilijaš, Bare, Breku, Koševsko Brdo, Podhrastove, Jagomir, Sedrenik, Nahorevo i Poljine) doći će do kraćih zastoja prilikom prolaska kolone ovom ulicom, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad