Sukob članova Erdoganovog osiguranja i pripadnika GP BiH na aerodromu u Sarajevu

Vijesti 08. jul 201916:40 > 16:49
N1

Danas je na sarajevskom aerodromu došlo do drame kada se desio sukob između osiguranja turskog predsjednika Reccepa Tayipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH, potvrđeno je za N1.

Kako je potvrdio za N1 direktor GP BiH Zoran Galić, do problema je došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da provede standardne procedure koje se provode prilikom ovakvih i sličnih posjeta.

Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao sukladno zakonima BiH uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koje moramo imati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i toliko neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja“, kazao je Galić.

Istakao je da je ponašanje članova osiguranja turskog predsjednika bilo krajnje nekorektno.

Završilo se jer su vidjeli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštivanju procedura. Totalno nekorektno od njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas“.

Podsjećamo, delegacija Turske je stigla u Sarajevo povodom Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope na ministarskom i predsjedničkom nivou.

Turski predsjednik je danas na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH, a zatim prisustvovati svečanoj večeri.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad