Vojin Mijatović uputio otvoreno pismo Ivici Dačiću

Vijesti 08. jul 201919:45 > 20:01
N1

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na svom Facebook profilu uputio je otvoreno pismo Ivici Dačiću, ministru spoljnih poslova Republike Srbije povodom ministrovih izjava na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova SEECP-a.

Mijatović je u otvorenom pismu kazao da su Dačićeve izjave neozbiljne i nekorektne te da vrijeđaju njega i građane Bosne i Hercegovine.

Kazao je kako je Dačić “nastavak jedene katastrofalne politike Slobodana Miloševića” te ga je pitao da li je nešto konkretno uradio 90-ih godina kako bi spriječio Miloševićevo djelovanje u BiH umjesto što “po bijelom svijetu pjeva Miljacku i to jako loše”.

Istakao je da su “Ivica Dačić i Milorad Dodik faktor destabilizacije u regionu te je zatražio od srbijanskog ministra da s obzirom da je “loš političar i loš pjevač” bude bar bolji čovjek i prestane unositi nemir u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad