Završne riječi na suđenju za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Vijesti 09. jul 201911:31 > 11:34
Twitter

U Okružnom sudu u Banjaluci održano je ročište te iznesene završne riječi u slučaju pokušaja ubistva novinara BN-a i Gerila Info Vladimira Kovačevića.

Tužilaštvo (tužilac Tatjana Ninković) je u potpunosti ostalo pri optužnici, apostrofirajući da je na ključnom dokazu metalnoj, teleskopskoj palici pronađen DNK-biološki trag osumnjićenog Marka Čolića, zvanog Roda.

Punomoćnik oštećenog Kovačevića, pitao je i za motive brutalnog napada, koji kroz održana ročišta nisu razjašnjeni.

Advokat odbrane Goran Jovišević, je u završnoj riječi koja je trajala najduže od svih vrdio da Tužilašto nnije dokazalo navode iz optužnice, posebno dio koji govori o dogovoru Čolića i drugooptuženog (u bjekstvu) Nedeljka Dukića.

“Ni iz jednog dokaza nije ustanovljena veza Dukić Nedeljka i Čolić Marka. “

U optužnici piše da su se prethodno “zajedno i po prethodnom dogovoru” uputili na izvršenje krivičnog djela,što tvrdi advokat Jovišević nije dokazano.

Za oružje izvršenja napada palicu tvrdi da postoje 4 DNK traga, od kkojih Tužilaštvo ne zna ko su ostala tri.

Jovišević navodi i da su dokazi nezakoniti, te da je palica umjesto evidens trakom, “zaheftana” heftaricom.

Inače, oštećeni novinar Vladimir Kovačević prepoznao je kao jednog od dva napadača, Marka Čolića, koji su ga 26. avgusta prošle godine, ispred ulaza u zgradu, napali metalnim teleskopskim palicama, nakon čega je zbog teških tjelesnih povreda hospitalizovan.

Slučaj je okarakterisan kao ubistvo u pokušaju, te Čoliću prijeti kazna od 10 godina zatvora.

Presuda u ovom predmetu biće izrečena u petak, 12.7.u 14 časova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad