Brnabić poručila da neće ići u Potočare: Nisam pozvana

Vijesti 09. jul 201913:01 > 13:04
N1

"Upućujem saučešće svim žrtava ratnog sukoba u BiH, naravno i u Srebrenici", kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić u Sarajevu.

“Ja ću i ovom prilikom uputiti svoje najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u BiH, svakako u Srebrenici. Ja nisam pozvana u Potočare, tako da neću ići”, izjavila je Brnabić.

Ona se osvrnula i na incident iz 2015. godine kada je Aleksandar Vučić u svojstvu premijera Srbije napadnut tokom komemoracije 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju. Ali svakako tu sam za šta god bude trebalo da region bude bolje stabilnije mesto za život, na kraju krajeva za mlade generacije. Svima nam je u interesu da mladi hoće da ostaju u ovom regionu. Ako se stalno vraćamo na jedne te iste nesporazume među nama, neslaganja, prošlost, da ne gledamo ubudućnost onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti. Mislim da to nije u interesu apsolutno nikog”, poručila je Brnabić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad